#12 — Олег Татаров

Читать на русском
Автор
"Шефство" над силовими органами дає величезне поле для маневру
"Шефство" над силовими органами дає величезне поле для маневру. Фото СЛІДСТВО.ІНФО

За Татарова публічно заступається навіть президент

Заступник глави Офісу президента, призначення якого викликало широкий резонанс у суспільстві. За часів Революції Гідності він працював у МВС та звинувачував мітингувальників у нападі на силовиків.

Крім того, Татаров став фігурантом справи щодо заволодіння 81 мільйоном гривень Нацгвардії. Тоді його звинувачували у впливі на слідство, оскільки Офіс генпрокурора забрав справу у НАБУ і передав її СБУ, а одна з функцій Татарова якраз і була курування роботи спецслужби.

Після скандалу Андрій Єрмак передав частину повноважень Татарова ще одному своєму заступнику – Андрію Смирнову. Однак «Бабель» отримав розпорядження голови ОП, у якому фактично всі повноваження, раніше передані Смирнову, знову повернули Татарову. Офіс президента у письмовій відповіді виданню це спростував.

Втім, незважаючи на всі юридичні перипетії, Татаров, за словами співрозмовників у політикумі, займається органами досудового розслідування та судами. Цей факт, безперечно, дає йому велике поле для впливу. Як кажуть співрозмовники у "Слузі народу", Татаров займається всіма можливими кримінальними справами проти нардепів, особливо це стосується тих, хто хоче вести самостійну політичну кар’єру.

Повний рейтинг найвпливовіших політиків 2021 року дивіться тут.