Зеленський зустрівся із Шольцом та Макроном: про що говорили

Читать на русском
Автор
Зустріч політиків була досить емоційною
Зустріч політиків була досить емоційною. Фото president.gov.ua

Глава держави сподівається на підтримку Європи у протистоянні з Росією

Середа, 15 грудня, стала днем офіційних зустрічей для президента України Володимира Зеленського. Під час свого візиту до Брюсселя він познайомився з новим канцлером Німеччини Олафом Шольцом та провів двосторонні переговори із французьким президентом Еммануелем Макроном.

Подробиці повідомили у пресслужбі Офісу президента, повідомляє "Телеграф".

Сам Зеленський в особистому Twitter зазначив, що разом із німецькими та французькими колегами українська сторона обговорила моменти роботи у "нормандському форматі". Три сторони з чотирьох (крім Росії) готові й надалі розбиратись у проблемних питаннях Донбасу дипломатичним способом.

Зеленський про зустріч із Макроном та Шольцем

Слід додати, що перше півріччя 2022 року для Франції буде досить важливим, адже саме вона очолить Раду Євросоюзу. Володимир Зеленський висловив надію на те, що у цей час французький уряд буде досить уважним до питань безпеки, а також помітить загрози від Росії.

Також під час зустрічі з Макроном було порушено деякі теми співпраці Франції та України, зокрема спільні економічні проєкти.

Не обійшлось і без питання бажання України вступити до НАТО. За словами Зеленського, наша держава продовжує вдосконалюватися на шляху до цієї амбітної мети, а людей, які підтримують членство в Альянсі, стає лише більшим.

Нагадаємо, що Україна всіляко намагається зрушити "нормандський процес" із мертвої точки. При цьому, що Франція, що Німеччина всіляко підтримують необхідність і надалі вести переговори на тему Донбасу. Більше того — новоспечений канцлер Німеччини Олаф Шольц наголошує, що уважно спостерігає за ситуацією на українсько-російському кордоні. Від політика навіть прозвучали запевнення у тому, що за необхідності офіційний Берлін дасть жорстку відсіч Кремлю.