"Навести порядок": колишній "слуга народу" Шевченко поїхав до Казахстану та підтримав введення військ РФ (відео)

Читать на русском
Автор
1906
Шевченко знаходиться в Нур-Султані (Астані) Новина оновлена 06 січня 2022, 09:06
Шевченко знаходиться в Нур-Султані (Астані). Фото Скрін із відео

На думку політика, казахський "Майдан" був неминучим з низки причин

Станом на ранок четверга, 6 грудня, в Казахстані продовжуються вуличні протести місцевого населення, особливо жорстокі в Алмати. Як відомо, влада країни звернулася до ОДКБ із проханням ввести війська, і в Росії відповіли згодою. Такий результат подій підтримав український нардеп, колишній член фракції "Слуга народу" Євген Шевченко.

Свою позицію політик висловив на особистій Facebook-сторінці під час своєї поїздки до Казахстану.

На думку нардепа, участь країн-учасниць Організації договору про колективну безпеку допоможе казахській владі "навести конституційний порядок". Таким чином Шевченко схвалив введення російських військ на територію Казахстану.

Додамо, що екс-"слуга" вирішив особисто побувати в країні під час протестів. На доказ цього він зняв відео на тлі місцевих сенату та адміністрації президента. Чи заплановані у нього зустрічі з місцевими політиками, наразі невідомо.

Нардеп Шевченко прибув до Нур-Султану

Цікавою є його позиція щодо протестів у цілому. Якщо дивитися початкові публікації на тему, то може здатися, що мітинги місцевих жителів, що спалахнули, — результат усунення самого Євгена Шевченка від керівництва депутатським об’єднанням зі співдружності з казахськими колегами. Зазначимо, що такі зміни відбулися внаслідок виключення політика із фракції "СН".

"Суть цієї байки така. Зв’язалися з сороснею, захотіли догодити заходу, зрадили своїх. Тепер не дивуйтеся. Все в цьому житті закономірно. А результат завжди на табло", — написав Шевченко у соцмережі.

Водночас він підкреслив, що вважає казахський Майдан своєрідною закономірністю і натякнув на ймовірну причетність Заходу до того, що відбувається в країні.

Скільки часу політик має намір пробути в охопленому протестами Казахстані, поки що невідомо.

Тим часом у країні продовжуються запеклі сутички населення з військовослужбовцями. "Телеграф", як і раніше, стежить за ситуацією, ведучи текстовий онлайн про найголовніші події всередині країни.

Також ми писали про те, чому інтернет-користувачі вирішили атакувати в соцмережах артистів із Казахстану і як це пов’язано з тим, що відбувається в державі.