Потрібно тікати від України, як від вогню: президент Хорватії здивував позицією щодо агресії РФ

Читать на русском
Автор
6379
Президент Хорватії Зоран Міланович
Президент Хорватії Зоран Міланович. Фото Колаж "Телеграфу"

Глава європейської країни заявив, що якщо Росія атакує Україну, Хорватія не реагуватиме

Президент Хорватії Зоран Міланович зробив гучну заяву щодо можливого вторгнення Росії в Україну та майбутнього нашої країни до НАТО. Ліідер держави вважає, що "від України треба тікати, як від вогню".

На думку хорватського політика, якого цитує Dnevnik, Україні нібито немає місця в Альянсі. А якщо РФ таки нападе, то їхня країна ніяк на це не відреагує.

"Ми не матимемо до цього жодного відношення і не маємо його. Якщо буде ескалація, то ми виведемо (з регіону – ред.) останнього хорватського солдата", – заявив Міланович.

Свою позицію він пояснив зміною влади в Україні, яка сталася ще 2014 року. Мовляв, Майдан нібито не був демократичним рухом, а переворотом.

"Історія була така — Україна йде на захід, з Росією не радиться, а в ЄС буде мед і молоко. Україна досі одна з найкорумпованіших країн, ЄС Україні нічого не дав", — заявив Міланович.

Нагадаємо, що поблизу Харківської області розгорнули новий батальйон радіоелектронної боротьби (РЕБ) РФ.

Зазначимо, що днями президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю американському ЗМІ заявив, що якщо РФ вторгнеться в Україну, то захищатиме країну кожен її громадянин, а під загрозою нібито перебуває Харків. Ця заява, природньо, сполошила як самих харків’ян, так і всіх українців.