План Путіна спрацьовує: в Україні стурбовані переговорами щодо Донбасу

Читать на русском
Автор
3278
Путін погрозами та шантажем продавлює через Захід свій порядок денний по Україні
Путін погрозами та шантажем продавлює через Захід свій порядок денний по Україні. Фото theins.ru

Сценарій Путіна підняти ставки до максимуму та отримати бажаний мінімум працює

Захід для зниження створеної Росією напруженості у вигляді загрози масованого вторгнення в Україну чинитиме тиск на українську владу в питанні якнайшвидшого виконання Києвом так званих Мінських угод у трактуванні, яке просуває Кремль.

Таку думку висловив "Телеграфу" колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій, голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (2015-2016 роки), керівник та засновник волонтерської групи "Народний тил" Георгій Тука.

"Це один із сценаріїв, який лежав на поверхні. І є натяки, що саме його намагаються втілити в життя. Нещодавно держсекретар США Блінкен заявив, що звідкись у нього є розуміння, надія, що Україна готова рухатися у бік якогось незрозумілого особливого статусу ОРДЛО. Під час зустрічей Макрона з Путіним (де президент Франції виглядав як хлопчик для биття) і з Зеленським також звучала теза про необхідність виконання Мінських угод. Чомусь саме Україною, а не Росією", – зазначає він.

Таким чином, каже Тука, виглядає дуже ймовірним, що спрацьовує план Путіна: підняти ставки до максимуму, щоб змусити країни Заходу чинити тиск на Україну з метою домогтися від неї певних поступок.

При цьому, експерт не береться прогнозувати, як на це відреагує керівництво України.

"Сподіваюся, що тверезість та інстинкт самозбереження у Зеленського та його найближчого оточення не дозволить піддатися такому тиску", — зазначає Тука.

При цьому він прогнозує, що такий тиск посилюватиметься.

"Нагадаю, що 17 лютого відбудеться засідання Ради безпеки ООН, де зараз головує РФ. І вона вже анонсувала, що на цьому засіданні відбудуться слухання щодо виконання Україною Мінських угод", — звертає увагу на формулювання слухань Тука.

Раніше британська преса повідомила, що президент Франції Макрон під час зустрічі з Путіним озвучив йому деякі пропозиції щодо України, які перед цим не були погоджені з НАТО.