Росія має великі проблеми: з’явилося несподіване пояснення перекидання військ РФ

Читать на русском
Автор
34762
Скупчення військ біля кордону може бути спробою налякати Україну
Скупчення військ біля кордону може бути спробою налякати Україну. Фото Міноборони РФ

У Кремлі, вірогідно, "прицінюються" до ймовірного протистояння з Китаєм

Велике скупчення російських військових у небезпечній близькості від України може мати іншу причину, ніж повноцінне вторгнення чи навчання з Білоруссю. Не можна виключати того, що у Москві прораховують ходи на випадок війни з Китаєм.

Такою думкою з "Телеграфом" поділився речник волонтерської спільноти InformNapalm Михайло Макарук.

На його думку, повноцінного вторгнення РФ українцям боятися не варто. На це є кілька причин, проте недостатня кількість техніки та особового складу — лише одна з них.

Макарук каже, що у найближчі 5-10 років справжньою загрозою для Росії може стати сусідній Китай. Все тому, що Пекін має свої інтереси та претензії до Кремля, зокрема в географічному плані.

З цим, упевнений волонтер, і пов’язана більшість передислокацій військ до кордону з Україною чи на територію Білорусі.

"Адже тільки практичним шляхом можна з’ясувати, скільки сил і коштів і за якийсь час ти можеш перекинути, — уточнює Михайло Макарук. — І приціл тут не на Україну, а на гіпотетичну війну з Китаєм".

При цьому брязкання зброєю у бік України та спроби налякати Захід для Кремля йдуть "бонусом", резюмує спікер InformNapalm. Проте прямої загрози війни Макарук поки що не бачить.

Більш детально про прогнози експерта щодо військово-політичної ситуації в країні можна прочитати у нашому інтерв’ю: "Україна отримає шанс повернути Крим та Донбас, над самою Росією нависла загроза вторгнення".