Порошенко продовжує наздоганяти Зеленського: дані нового опитування українців

Читать на русском
Автор
528
Три очільники рейтингу
Три очільники рейтингу. Фото Колаж "Телеграфу"

Результат лідируючої трійки змінився.

Київський міжнародний інститут соціології опублікував нове дослідження електоральних уподобань українців. Лідери, у порівнянні з попереднім дослідженням у грудні, не змінилися. Це президент Володимир Зеленський та його попередник Петро Порошенко.

Нові дані у відсотковому співвідношенні відрізняються від минулорічних. Так, Зеленський хоч і залишився у лідерах, але "просів" про відсоткам. Якщо в грудні 2021 року за нього проголосували б 27,1% виборців, що визначилися, то вже в лютому — 25,1%. Тоді як у Порошенка рейтинг зріс з 19,7 до 21,8 %.

На третьому місці опинилася Юлія Тимошенко із результатом 11,8%.

При цьому Зеленський має найбільшу підтримку на півдні, а найменшу на сході. Порошенко має вищу підтримку на заході, а найрідше його "вибирали" на півдні.

Кого обирають президентом українці
Питання "За якого кандидата Ви б проголосували?" у розбивці по регіонах

Серед партій в опитуванні КМІС лідирує "Європейська солідарність" (22,9% серед тих, хто збирається голосувати), на другому місці — "Слуга народу" (16,4%). Третю позицію розділили партії "Батьківщина" та "ОПЗЖ" з 11,5 та 10,1 % відповідно.

В опитуванні, що проводилося з 5 по 13 лютого, взяли участь 2 тисячі респондентів віком від 18 років.

Раніше "Телеграф" писав, що окрім зближення рейтингів Порошенка та Зеленського, чинного президента України не хочуть бачити у кріслі глави держави вдруге.