Забрали комп’ютери, блокноти та шоколадки: як окупанти мародерствують на Херсонщині

Читать на русском
Автор
1511
Під натиском місцевих жителів росіянам довелося виїхати Новина оновлена 30 березня 2022, 18:48
Під натиском місцевих жителів росіянам довелося виїхати

Після себе росіяни залишили цілковитий розгром

У Скадовську, що на Херсонщині, 9 березня намагалися влаштуватися російські війська. Захопивши адмінбудинки, вони влаштувалися в них, проте місцеве населення вийшло на протести, чим налякало загарбників. Із населеного пункту війська окупанта ретувалися, залишивши "на згадку про себе" руйнування.

Про це повідомляє одеське видання "Думська", посилаючись на інформацію від влади Скадовська та очевидців того, що відбувається.

Відомо, що мародерували росіяни у міській раді, прикордонній заставі та інших адмінодиницях Скадовська. Виламані двері, знищене майно, розбиті комп’ютери та зламані сейфи — такий "російський світ" принесли з собою рашисти.

За словами очевидця, міській владі прямо погрожували вбивством, якщо місцеве населення почне виходити на мітинги. Ультиматумів Скадовськ не прийняв, зібравшись на наймасовішу акцію протесту. Окупанти, підібгавши хвости, забралися з міста, проте наслідки їх перебування дуже плачевні.

Повідомляється, що веслування окупанти з собою абсолютно все, що погано лежало: комп’ютери, іншу техніку, навіть блокноти, ручки та солодощі, які місцевим мешканкам вручили на честь Міжнародного жіночого дня. З будівлі, що належить прикордонникам, забрали матраци та ковдри.

Ця історія підтверджується і розповіддю мера Скадовська Олександра Яковлєва.

"Зайшли військові невідомого роду військ та забрали у міській раді всі комп’ютери та поїхали. Влаштували тут розгром. Травмованих немає", — розповів чиновник.

Херсонська область, незважаючи на засилля окупаційних військ, сміливо протистоїть загарбникам уже два тижні війни. Так, у Херсоні організовуються масштабні акції протесту, на яких ворога посилають за російським військовим кораблем. Тим часом, це навіть має свої плоди — з центру міста рашисти частково забралися.

Також українські військові працюють над тим, щоб зменшити кількість російської техніки. Днями, наприклад, збили військовий літак.