Оборона Маріуполя: Туреччина відправляє до Азовського моря кораблі

Читать на русском
Автор
25376
Турки хочуть допомогти врятувати вцілілих жителів Маріуполя
Турки хочуть допомогти врятувати вцілілих жителів Маріуполя

Іноземні партнери підходять до справи дуже серйозно

Турецька влада визначилася з черговою спробою допомогти українцям, котрі страждають від військової агресії росії вже 49-й день поспіль. Серед іншого було виділено кілька кораблів, якими хочуть евакуювати жителів Маріуполя до безпечного місця.

Про це повідомляє "Телеграф", посилаючись на Міністерство оборони Туреччини.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

За словами голови відомства Хулусі Акара, наразі ведеться узгодження можливості підійти морем до Маріуполя або найближчих населених пунктів, щоб забрати цивільних. Чиновник наголосив, що зараз зроблено все, аби в найкоротші терміни можна було підпливти та здійснити евакуацію.

"Ми зробили все можливе для евакуації мирних жителів. Виникає двояка проблема, частина міста перебуває під контролем росії, а інша частина — під контролем України. У результаті ми прагнемо досягти всього, що необхідно зробити з гуманітарної точки зору", — заявив Акар.

Цікаво, що турецькі політики говорять саме про Маріуполь, проте якийсь час тому український президент Володимир Зеленський стверджував, що, найімовірніше, люди вивозитимуться з Бердянська, який зараз також перебуває під тимчасовим контролем російських окупантів. За словами глави держави, до Маріуполя підхід морем зараз неможливий, та й Україні невигідно відкривати його, знаючи підступність ворога.

При цьому, нагадаємо, у Туреччині підкреслювали, що прохід Босфором буде закритий для будь-яких військових кораблів — як російських, так і західних. Таким чином у країні намагаються дотримуватися конвенції Монтре.

Тим часом, українські захисники продовжують героїчно тримати оборону Маріуполя. Більше того — до представників полку "Азов", що залишилися, змогло "пробитися" невелика кількість морпіхів, що допоможуть протистояти російському навалі.