росія знову бреше — українська розвідка про ситуацію в Маріуполі

Читать на русском
Автор
1059
Маріуполю знову загрожує небезпека з боку росіян
Маріуполю знову загрожує небезпека з боку росіян. Фото Колаж "Телеграфу"

Окупанти збираються масштабно атакувати Донбас

Російські окупанти можуть спробувати "кинути" на "Азовсталь" співробітників росгвардії або ФСБ. Що одні, що інші часто працювали на "зачистках" мітингів у Росії, тому дуже безжальні та жорстокі. Загалом же противник закінчує підготовка до масивного удару по Донецькій та Луганській областях.

Подробиці повідомили у пресслужбі Головного управління розвідки Міноборони у суботу, 24 квітня.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

За словами одного із співробітників ГУР Вадима Скибіцького, наразі росіяни намагаються визначити найбільш уразливі місця української армії, щоб "пробити" оборону саме цих підрозділів тощо. Насамперед їх цікавить "успіх" операції у Донецькій області.

При цьому Маріуполь залишається однією з найгарячіших точок фронту. Заявам Кремля про скасування штурму "Азовсталі", де зосередилися місцеві захисники та жменька цивільних, у розвідці не сильно довіряють, адже вони мають інші, дуже тривожні дані.

"Вони планують залучити росгвардію, планують залучити інші структури, у тому числі ФСБ, які продовжуватимуть наступати саме на завод "Азовсталь", щоб знищити наш опір", — наголосив Скибицький.

Повномасштабної атаки росіян, ймовірно, мешканцям об’єкта чекати не варто. Втім, навіть подібна загроза є дуже небезпечною і означає величезний ризик для багатьох маріупольців.

Тим часом діти, які знаходяться вже не перший тиждень у підвалах "Азовсталі", записали зворушливе відеозвернення до світу, заявивши, що дуже хотіли б потрапити додому.

Поки що такої можливості не передбачається, адже ситуація в Маріуполі справді дуже складна. При цьому у команді президента Володимира Зеленського заявили, що у разі недотримання росією "червоних ліній", проведених Україною, переговори між країнами будуть призупинені. Однак пізніше було уточнено — щодо гуманітарних питань діалог все ж таки продовжиться.