Звільнення бійців із "Азовсталі": Зеленський розповів, які країни допомагають

Читать на русском
Автор
3238
Зеленський наголосив на важливості операції на "Азовсталі"
Зеленський наголосив на важливості операції на "Азовсталі". Фото Колаж "Телеграфу"

Маріуполь залишається у центрі уваги не лише України, а й світового суспільства

Порятунок українських військовослужбовців у Маріуполі, які зараз перебувають у російській облозі на заводі "Азовсталі", займається не лише Україна. Як стверджує президент Володимир Зеленський, цим питанням також опікуються політики та дипломати Туреччини, Ізраїлю та Швейцарії.

Про це політик розповів під час інтерв’ю для італійського телеканалу Rai 1, повідомляє "Телеграф".

Чому росії не виграти війну проти України?

За словами Зеленського, Україна планує боротися за життя кожної людини, яка перебуває на "Азовсталі". Таку позицію, говорить він, підтверджує і завершення евакуації мирних жителів Маріуполя, які ховалися на заводі від бомбардувань разом із військовослужбовцями.

"Зараз стоїть питання щодо поранених і живих, — пояснює Володимир Зеленський. — І чесно скажу, що ми не хочемо залишати там убитих людей, тому що на них чекають сім’ї…"

Російська сторона неодноразово отримувала від української делегації актуальну інформацію та пропозиції щодо вирішення питання по "Азовсталі". Тепер залишилася надія лише на втручання "третьої сторони". Є можливість залучити Швейцарію, Туреччину та Ізраїль, говорить Зеленський. За даними президента, всі ці держави вже активно працюють, щоб допомогти українцям, які залишилися в облозі на маріупольському заводі.

Також глава держави наголосив, що питання "Азовсталі" регулярно спливає під час переговорів з лідерами інших країн — щоб вони також у свою чергу тиснули на кривавого диктатора володимира путіна.

Про те, що вцілілим захисникам Маріуполя потрібна підтримка світової спільноти, говорять і в самому "Азові". На думку представників знаменитого полку, реакція інших держав може змінити ситуацію на краще.

Слід додати, що в Україні раніше заявляли про готовність обміняти українських військових на російських полонених. Однак у Кремлі відреагували дуже цинічним чином.