Росіяни уповільнили свій рух на Донбасі: у Пентагоні назвали причини

Читать на русском
Автор
4692
Росіяни втрачають дуже багато техніки стараннями ЗСУ
Росіяни втрачають дуже багато техніки стараннями ЗСУ

Окупанти значно відстають від поставленого перед ними "графіка" боїв, адже українська оборона є досить міцною

Дорогий і вельми повільний — такими словами можна описати "прогрес" російських військ на сході України. Загарбники кидають безліч сил та засобів на захоплення окремих точок у Донецькій та Луганській областях, проте ефективне протистояння української армії знижує й без того невеликі темпи настання супротивника.

Як зазначили в Міноборони США, росія навряд чи зможе здобути перемогу в нинішній війні. Заперечувати їхню перевагу на деяких напрямках фронту неможливо, зазначає неназваний представник Пентагону, проте українці роблять усе можливе, щоб відкинути ворога якнайдалі.

Допомагає давати відсіч дві основні умови. Перше — це постачання нового західного озброєння, з яким навчаються звертатися бійці ЗСУ. Ті ж системи HIMARS змогли значно "підірвати спроможність росіян уперед" навіть там, де їхній наступ був дуже повільним і дуже кривавим.

Також українці у тилу серйозно допомагають своїй армії за допомогою партизанських дій. І хоча Пентагон не озвучує конкретні території, стає очевидно, що підривні дії ведуться далеко за лінією фронту, поруч із зосередженням російських військовослужбовців.

"Вони [росіяни — ред.] сильно відстають від своїх термінів. Вони сильно відстають від своїх цілей, — пояснують у Пентагоні. — Українці ж у локалізованих місцях ведуть ефективний наступ".

Нагадаємо, раніше ситуацію для ворожих військ оцінювали і в українській РНБО. На думку секретаря організації Олексія Данилова, сил в армії рф залишилося не більше, ніж на просування всього на одному з напрямків фронту.

Також "Телеграф" писав, чи вважає Володимир Зеленський, що російсько-українська війна може закінчитися вже 2022 року.