Потрібна участь США: американський генерал розповів, скільки часу займе розгром росії

Читать на русском
Автор
8021
Генерал Марк Арнольд має унікальний бойовий досвід
Генерал Марк Арнольд має унікальний бойовий досвід

Україні може допомогти незвичайне рішення Заходу щодо надання підтримки

Пряма участь США та очолюваної нею коаліції країн у війні росії з Україною допоможе здобути порівняно швидку перемогу над кремлівськими загарбниками. Про це розповів американський ветеран війни в Іраку та Афганістані, генерал Марк Арнольд.

Під час інтерв’ю "24 каналу" американець наголосив, що всім серцем вірить у перемогу України над рф і в те, що вона обов’язково відбудеться найближчим часом. Однак цей процес можна прискорити за правильної та злагодженої співпраці ЗСУ з іншими арміями світу.

На думку генерала, Америці варто створити, а згодом очолити особливу коаліцію країн, котрі будуть готові підтримати Київ і дати відсіч російським окупантам. Після цього, вважає військовий, доведеться створити спільне повітряне командування, яке дозволить безпосередньо вступити в російсько-українську війну. Цікаво, що коаліцію Арнольд бачить не лише в країнах НАТО, а й інших державах, "союзниках за духом", які б захотіли взяти активну участь.

"Разом з українськими ВПС ми зможемо підтримати українські сухопутні сили і порівняно швидко знищити всі російські війська в Україні, — переконаний Марк Арнольд. — Тоді ми зможемо закінчити війну швидко. І навіть це займе від 6 до 12 місяців, починаючи відсьогодні".

При цьому колективний Захід не раз наголошував, що не втручатиметься у війну України проти росії через надання своїх військовослужбовців. Було вирішено зійтися на регулярних постачаннях зброї українським військовослужбовцям — з якими останнім часом є невеликі проблеми.

Та й можливість створення саме що військово-повітряної коаліції між країнами трохи дивує на тлі того, що нещодавно у Вашингтоні спростували можливість отримання Україною нових бойових літаків. При цьому інше озброєння Штати планують продовжити надавати ЗСУ.