"кремлю було б дуже неприємно дізнатися": Британія зробила чітке попередження путіну

Читать на русском
Автор
7003
Бен Воллес
Бен Воллес

росія враховує думку Індії та Китаю

На тлі активного шантажу російської федерації щодо завдання ядерного удару на війні з Україною лідери країн Заходу активно попереджають президента рф , що використання зброї масового ураження обернеться для росії катастрофічними наслідками. Так, міністро оборони Британії Бен Воллес розповів, що путін навряд чи застосує ядерну зброю, але все ж таки він діє "нераціонально".

Про це Воллес заявив на одній із зустрічей партійної конференції Консервативної партії Великої Британії. Він вважає, що хоча путін пригрозив використати всі наявні у його розпорядженні засоби, таке рішення було б неприйнятним для союзників кремля — Індії та Китаю, адже від них він "отримав дуже чітке уявлення про те, що прийнятно і неприйнятно".

"Майже для всіх країн світу ядерна зброя була надзвичайним табу протягом десятиліть, і скасування цього табу було б трагедією для всіх нас", — підкреслив міністр.

Воллес також говорячи про конфлікт в Україні, додав, що в кремлі зазнали б "вкрай неприємних" почуттів, дізнавшись про те, які країни таємно допомагають Лондону надавати військову допомогу Києву. До того ж він сказав, що минулі дії президента російської федерації — від атаки нервово-паралітичною речовиною в Солсбері (мається на увазі отруєння Скрипалів) до вторгнення в Україну — були "цілком ірраціональними".

Як повідомляв "Телеграф" раніше, прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс заявила, що "брязкання зброєю" з боку росії не вплине на військову допомогу Україні.