Чому США не визнають росію країною-спонсором тероризму: дипломат дав пояснення

Читать на русском
Автор
4745
Країни мають спільні теми, крім України
Країни мають спільні теми, крім України. Фото reporter.kg

Багато заходів, які вживаються США, щодо росії вже близькі до категорії спонсора тероризму.

росію в США не визнали країною-спонсором терориризму попри чітку позицію щодо війни в Україні. У цей момент у заокеанської держави свої інтереси.

Таку думку висловив в інтерв’ю РБК-Україна експостійний представник в ООН та колишній посол у США та рф Володимир Єльченко. Він вважає, що це пов’язано з тим, що США не хочуть "спалювати всі мости" з росією, адже дві найбільші держави мають моменти дотику крім України. Серед таких питань – ядерне озброєння, боротьба з тероризмом, економіка.

Якщо росія отримає статус країни-спонсора тероризму, то це заборона мати з ними будь-які контакти, аж до заборони розмов на рівні держсекретар-глава МЗС. Єльченко зазначив, що поточна політика США вже близька до такого статусу для росії: "якщо росія поводитиметься так само, як зараз, то Штати не забаряться визнати її спонсором тероризму".

Експосол також вважає, що США може передавати Україні деякі види озброєнь поза публічним простором. Хоча й так розмір допомоги чималий — незабаром передадуть новий пакет озброєнь, боєприпасів та техніки на 275 млн. доларів США. Серед очікуваних поставок через океан — нова версія дронів Switchblade.