Елітний автопарк Верховної Ради: хто з нардепів купив нові машини під час війни (відео)

Читать на русском
Автор
4343
Серед придбань - чимало машин марки Mercedes
Серед придбань - чимало машин марки Mercedes. Фото hu.motor1.com

Частина машин придбана та зареєстрована на родичів чи співробітників

Українські нардепи після початку російського вторгнення розжилися не лише елітною нерухомістю, а й недешевими машинами. Нові "тачки" помітили не тільки у "слуг народу".

Про елітний автопарк депутатів Верховної Ради розповідає Bihus.Info. Розслідувачі підрахували, що загальна сума, на яку купили машини українські нардепи — близько 1,3 млн доларів США.

Найбільше у розслідуванні депутатів від фракції "Слуга народу". Ірина Аллахвердієва купила 500-й Mercedes. Журналістам вона сказала, що придбала його за 1 млн грн, тоді як ринкова ціна вчетверо вища. "Слуга" Олександр Горобець також виявився шанувальником цієї марки. Його помітив на Mercedes-Benz S560 влітку, оформлений на водія нардепа.

Mercedes-Benz S560 пов’язаний із нардепом
Mercedes-Benz S560 оформлений на водія

В інших покупках автомобілів фігурують рідні "слуг народу" — на Леоніда Галушка влітку 2022 року оформлено Lexus NX300H, а в грудні — Volvo XC90 2022 року випуску. Коштують такі машини від 40 тисяч доларів та від 55 тисяч доларів відповідно. Самого депутата бачили на Mercedes-Benz S500 2010 випуску.

Жінку, схожу на нардепа Маргариту Шол, зафіксували під час перевищення швидкості в автомобілі BMW M760Li. За кермом була особа, схожа на її колишнього чоловіка. Машину оформлено на його матір у листопаді 2022 року. Оновили автопарк й інші нардепи партії. Ольга Василевська-Смаглюк влітку придбала Jeep Grand Cherokee, продавши Honda CR-V та Mercedes-Benz GLC. Журналістам вона озвучила суму 1,8 млн грн і повідомила, що внесла зміни до декларації. Наприкінці весни 2022 року Євген Брагар купив відновлений Lexus CT200h. Машину пригнали зі США після ДТП.

У колишніх "слуг" також нові машини. На сина Євгена Шевченка у травні оформили Mercedes-Benz G63 AMG із ціною на ринку від 216 тис. доларів. Артем Дмитрук з’являвся у Instagram із салону Land Rover Range Rover четвертого покоління – вартість від 35 тис. доларів.

Land Rover Range Rover Дмитрука
Кадр із розслідування з Land Rover Range Rover

Депутат групи "За майбутнє" Анатолій Урбанський раніше їздив на Range Rover дружини, а в січні 2023 року на неї оформили Mercedes-Benz G63 AMG. Нардеп від колишньої ОПЗЖ Володимир Кальцев купив у вересні 2022 року Jeep Grand Cherokee — ціни стартують 16,8 тис. доларів. Його однопартієць Суто Мамоян їздив на машині, оформленій на дядька. Влітку у родича з’явився новий Lexus LX500d, а наприкінці вересня — дві Toyota Land Cruiser 300.

Нагадаємо, за придбання елітного особняка нардеп від "Слуги народу" поплатився низкою посад. Скандали в політичних лавах не вщухають уже деякий час. Депутати відзначилися не лише покупками, а й поїздками за кордон.