Не розмовляли більше року: Зеленський запросив Сі Цзіньпіна до України

Читать на русском
Автор
2687
КНР офіційно має нейтральну позицію
КНР офіційно має нейтральну позицію. Фото ТАСС

Китай — один із найсильніших гравців у світовій політиці

Після візиту глави Китаю Сі Цзіньпіна до росії та його переговорів з російським президентом володимиром путіним, український лідер Володимир Зеленський запросив його до Києва. Востаннє лідери України та Китаю контактували ще до масштабного вторгнення росії.

Про це президент України розповів в інтерв’ю Associated Press. Зеленський сказав, що готовий бачити Сі Цзіньпіна в Україні та хоче поговорити з ним, адже з моменту вторгнення вже більше як рік вони не спілкувалися.

Зазначається, що Китай офіційно дотримується нейтралітету у війні росії проти України. Під час візиту до рф Сі Цзіньпін провів переговори як з путіним окремо, так і на рівні делегацій.

Важливо: Сі дуже чітко домінував над путіним: політичний психолог проаналізував зустріч

Були побоювання, що Китай надасть рф зброю, але такого оголошення не було. Зеленський вважає, що візит лідера КНР не був добрим для росії, і саме тому через кілька днів путін заявив про розміщення ядерної зброї в Білорусі. Такий крок путіна мав відвернути увагу від неотримання гарантій від КНР для росії, вважає Зеленський.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що не спілкуючись з українською стороною, Китай все ж таки запропонував своє бачення "мирного плану". В Києві зазначили, що пропозицій виступити посередниками у переговорах від Пекіну не надходило.