Для шанувальників японської кухні: як приготувати салат "Ліниві суші" на Новий рік

Читати російською
Автор

Салат за смаком справді дуже нагадує японські суші

Суші на новорічному столі можуть виглядати дещо дивно, проте для великих любителів японської кухні є вихід — яскраві роли "Оселедці під шубою" та листковий салат "Лініві суші".

Рецептом незвичайного та святкового салату поділилася блогер Аліна Фуді на своєму Youtube-каналі.

Рецепт салату "Ліниві суші"

Інгредієнти

Огірок – 2 шт. маленькі

Вершковий сир – 150 гр

Червона риба малосольна – 350-400 гр

Авокадо – 1 шт.

Лимонний сік – 2 ч. л. (щоб авокадо не надто швидко потемніло)

Рис круглозернистий – 250 гр

• Для рису:

Вода – 280 гр

Оцет – 2 ст.

Цукор – 1 ст. з гіркою

Сіль – 0,5 ч. л.

Норі – 2-4 шт (за бажанням та наявністю)

• Для подачі:

соєвий соус, васабі та імбир

Приготування

  1. Рис добре промити та злити воду кілька разів. Залити водою, дати закипіти й проварити на маленькому вогні 15 хвилин і вимкнути. Щоб прибрати зайву вологу, покладіть у каструлю кілька паперових рушників і накрийте звичайним. Так залиште на 10 хвилин.
  2. Оцет, цукор та сіль змішуємо та заправляємо соусом рис. Чекаємо, поки він повністю охолоне.
  3. Потім в одну частину рису необхідно додати два подрібнені листи норі.
  4. Половину риби ріжемо кубиками, а другу половину – тонкими слайсами. Огірок і авокадо також нарізаємо кубиками, а щоб авокадо не темніло — збризкайте його соком лимона.
  5. Збираємо салат: перший шар рис із норі, потім червона риба кубиками, огірок, рис авокадо, риба слайсами у формі троянд. Кожен шар перекриваємо невеликою кількістю вершкового сиру.
  6. Подаємо "Ліниві суші" з соєвим соусом, васабі та імбиром.

Відеорецепт

Рецепт листкового салату "Ліниві суші"

Раніше "Телеграф" повідомляв, як приготувати вишукану закуску з червоної ікри, риби та креветок.