Що приготувати на вечерю: рецепт ситних макаронів з запеченою цвітною капустою

Читать на русском
Автор
Макарони з цвітною капустою
Макарони з цвітною капустою. Фото pexels.com

Просте блюдо, яке виходить дуже поживним та смачним

Якщо ви ставитеся до цвітної капусти байдуже, відзначаючи, що вона суха, прісна і практично несмачна, цей вдалий рецепт вас обов’язково здивує.

Макарони з запеченою цвітною капустою — це страва, яка для всіх любителів простих гарячих страв на вечерю. При приготуванні важливо змішувати страву в посуді, де запікалася цвітна капуста з часником, адже там на дні залишатимуться неймовірно ароматні частинки, які успішно перейдуть до макаронів, пише picantecooking.com.

Макарони із запеченою цвітною капустою: рецепт

Інгредієнти:

  • 1 середня головка цвітної капусти, розділити на суцвіття
  • 1 головка часнику, поділити на зубці, почистити
  • 30 мл оливкової олії
  • 30 г кедрових горішків
  • 100 мл вершків 30%
  • 100-150 мл води по відварюванню макаронів
  • 2 ст. каперсів (великі розрізати навпіл)
  • 50 г сиру Пармезан або Грана Падано, дрібно натерти
  • 1/3 пучка петрушки, порубати
  • Сіль за смаком
  • 250 г коротких макаронів

Приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 190˚С.
  2. Цвітну капусту і зубці часнику викладаємо в жароміцний посуд в один шар і солимо за смаком. Збризкуємо все оливковою олією і переміщуємо в розігріту духовку. Запікаємо до м’якості.
  3. У невеликому жаростійкому посуді, в духовці поруч із капустою, підрум’янюємо кедрові горішки.
  4. Поки цвітна капуста запікається, відварюємо макарони у великій кількості підсоленої води до готовності. Відціджуємо, зберігаючи 150 мл води.
  5. Макарони, каперси та петрушку, половину сиру кладемо у цвітну капусту. Додаємо вершки та 100 мл рідини для відварювання макаронів. Добре все вимішуємо і якщо макарони будуть здаватися занадто сухими, доливаємо 50 мл води.
  6. Подаємо макарони одразу ж, посипаючи сиром. Смачного!

Нагадаємо, що 14 лютого відзначатиметься День усіх закоханих. "Телеграф" підготував рецепти смачних страв для романтичної вечері на двох: жульєн з куркою та грибами, та на десерт брауні "Чорний ліс".