Як варити пельмені правильно: ви, напевно, цього не знали
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 71151
Головне, щоб рідина повністю покривала пельмені, щоб вони могли вільно плавати та не злиплися.
Коли хочеться приготувати ситну страву нашвидкуруч, чудовим варіантом є пельмені. Здається, немає нічого простішого, ніж закинути продукт у киплячу воду і вже через 10 хвилин отримати ситний та смачний обід, але не все так просто. Приготування пельменів теж має свої нюанси, про які ми вам і розповімо.
Як правильно варити пельмені: важливі нюанси
Скільки води потрібно лити у каструлю
Оптимальне співвідношення — 500 г пельменів на 1,5 л води. Але якщо ви бажаєте отримати більш насичений бульйон, беріть менше води.
Головне, щоб рідина повністю покривала пельмені, щоб вони могли вільно плавати і не злиплися, пише " Лайфхакер ".
Що додати у воду для пельменів
При варці пельменів у воду обов’язково потрібно додати сіль. На 1 л води знадобиться приблизно одна чайна ложка.
Смак і аромат пельменів покращать 1-2 сушених лаврових листів і кілька горошин чорного перцю. Також у воду можна додати невелику нарізану або цілу цибулину та улюблені спеції. Приправи додавайте на свій смак.
Щоб пельмені не злипалися, додайте у воду 1-2 столові ложки олії.
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати пиріжки, які не черствітимуть.