Як приготувати густе сливове повидло без цукру: традиційний карпатський рецепт

Читать на русском
Автор
5796
Карпатське сливове повидло чи леквар
Карпатське сливове повидло чи леквар

Щоб приготувати таке повидло, доведеться повозитись, проте результат того вартий.

Літо – час консервації. Домогосподарки активно готують запаси на зиму, готуючи компоти, варення та джеми, а також закриваючи у банки різні овочі: огірки, помідори, перець тощо. Раніше ми писали, що додати до абрикосового варення для неймовірного смаку, а тепер розповімо, як приготувати традиційне карпатське сливове повидло, яке також називається леквар.

Такі ласощі захоплять вас свіжим ароматом і дивовижним смаком з нотками літа. Однак, щоб його приготувати, доведеться повозитися кілька днів, але цей смак того вартий, пише prostoway.

Карпатське сливове повидло чи леквар: як приготувати

Рецепт повидла дуже простий, і з ним впорається навіть кулінар-початківець, проте на готування піде кілька днів. Сорт слив можна вибирати будь-який, проте найкраще взяти довгасту сливу-угорку. Достатньо буде 3 кг.

Сливи промийте та очистіть від кісточок. Після цього перекладіть їх у каструлю і поставте варитися на повільному вогні. Постійно помішуючи, доведіть майбутнє повидло до кипіння. Після цього, також на мінімальному вогні продовжуйте варити ще 20-25 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню та залиште варево на 24 години. Таку процедуру потрібно буде повторити п’ять разів. Повидло буде готове, коли воно перестане вивалюватись із ложки.

Раніше "Телеграф" розповідав, як смачно заготовити на зиму цвітну капусту. Рецепт здивує простотою.