Як приготувати густий вишневий джем: хитрощі досвідчених домогосподарок
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 11221
Не забудьте простерилізувати посуд, в якому зберігатиметься варення.
Сезон консервації у самому розпалі, а це означає, що на кухнях зараз дуже гаряче, адже домогосподарки активно готують заготівлі на зиму. Оскільки сезон вишні добігає кінця, потрібно поспішити приготувати варення або джем з вишні, або закрити компот, або зварити домашню наливку. Сьогодні ми хочемо поділитись хитрощами, які допоможуть вам приготувати густе вишневе варення.
Щоб заощадити свій час і швидко загустити джем, до нього додають різні добавки, типу агар-агару, крохмалю або желатину, проте можна обійтися і без них, пише видання "Так просто". Ці лайфхаки допоможуть вам приготувати найсмачніше варення без особливих проблем.
Густий вишневий джем: рецепт
Інгредієнти:
- 1 кг вишні
- 1 кг цукру
Спосіб приготування:
- Добре помийте вишні і витягніть з них кісточки.
- Висипте ягоди в глибоку каструлю і додайте 1/4 потрібної кількості цукру. Доведіть варення до кипіння та варіть на слабкому вогні 15-20 хвилин.
- Остудіть варення і подрібніть ягоди блендером до однорідності.
- Далі додайте ще 250 г цукру та варіть джем ще 15 хвилин. Так само зробите з третьою і четвертою склянкою цукру.
- Розлийте гарячий джем по стерилізованих півлітрових банках і закрийте їх кришками.
Раніше "Телеграф" ділився рецептом дуже смачного джему з груш, для якого підійдуть навіть м’які та переспілі плоди. Готується натуральна насолода досить просто.