Цікавий рецепт маринованих помідорів на зиму, але тільки без шкірки: заготівля сподобається всім

Читать на русском
Автор
7151
Помідори без шкірки на зиму
Помідори без шкірки на зиму. Фото womanadvice.ru

Консервовані томати без шкірки їсти набагато практичніше та смачніше

Якщо ви вже випробували універсальний спосіб консервації овочів, можете ознайомитися з ще одним цікавим рецептом консервованих помідорів. На цей раз без шкірки.

Рецептів таких помідорів існує безліч, адже ці овочі саме в такому стані їсти набагато практичніше і смачніше. Цей рецепт може бути корисним кожній господині.

Як законсервувати помідори без шкірки

Інгредієнти:

  • вода 1 л
  • сіль 50-60 г
  • цукор 1 ст.л.
  • помідори

Приготування:

  1. Для приготування використовувати червоні плоди овальної або сливоподібної форми, а також дрібні круглі томати діаметром до 3-4 см. Томати відсортувати за величиною, ступенем зрілості та забарвленням, очистити від плодоніжок, промити в проточній воді, укласти в друшляк.
  2. Робимо розсіл. Змішати воду, сіль та цукор, довести до кипіння і прокип’ятити 2-3 хвилини.
  3. На 1-2 хвилини занурити помідори в окріп і одразу обдати холодною водою. Після цього шкірка легко відокремлюється від м’якоті.
  4. Очищені томати укласти в підготовлені банки і залити гарячим розсолом. Наповнені банки стерилізувати: півлітрові – 5-8 хвилин з моменту закипання, літрові – 10-12 хвилин.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом малосольних помідорів. Овочі виходять в міру солоними та пряними, а все завдяки одному секретному компоненту.