Додайте будь-яку начинку і будете ситі цілий день: рецепт повітряних турецьких коржиків

Читать на русском
Автор
26672
Турецькі коржики Базлама на кефірі — простий рецепт
Турецькі коржики Базлама на кефірі — простий рецепт. Фото lifehacker.ru

Розповідаємо, як приготувати базламу на сковороді

На звичайній сковороді можна приготувати безліч хлібобулочних виробів. Це один із найпростіших способів приготування хліба, а також дивовижних турецьких коржів — базлама. Вони повітряні, м’які та порожнисті всередині.

Особливих секретів у приготуванні немає, пише vazhnoznat. Страва готується із простих, доступних інгредієнтів – на кефірі. Коржики будуть чудово смакувати з будь-якою начинкою і наситять на цілий день.

Як приготувати коржики "базлама" на кефірі

Інгредієнти:

  • 200 мл теплого кефіру 3,2% жирності
  • 200 мл теплої води
  • 1 ст. л. солі
  • 0,5 ст. л. цукру
  • 10 г сухих дріжджів
  • 550 г борошна
  • 80 мл олії

Приготування:

  1. У глибоку ємність виливаємо теплий кефір. До нього додаємо воду, сіль та цукор. Розмішуємо до розчинення сухих інгредієнтів.
  2. Висипаємо сухі дріжджі та знову перемішуємо. Накриваємо рушником і залишаємо на 5-7 хвилин. Потім висипаємо борошно і виливаємо олію. Тісто замішуємо спочатку ложкою, а потім руками.
  3. Робочу поверхню рясно змащуємо олією. Перекладаємо тісто на стіл. Вимішуємо і його руками. Змащуємо миску олією і перекладаємо туди тісто. Накриваємо целофановим пакетом, кухонним рушником та залишаємо у теплому місці на 1,5–2 години. За цей час воно має збільшитись в об'ємі.
  4. Тісто знову перекладаємо на стіл та розділяємо на 5 рівних частин. З кожної формуємо акуратну кулю. Знову накриваємо їх та залишаємо на 10–15 хвилин. Робочу поверхню посипаємо борошном. З кожної кулі тіста розкочуємо коржик. Довжина має бути 21-22 см, а товщина 7-8 мм.
  5. Обсмажуємо на розігрітій сковороді без додавання олії. Через хвилину перевертаємо коржик на інший бік для прожарювання. Вогонь тримаємо вище за середній. Коржик перевертаємо кілька разів.
  6. Готові коржики змащуємо вершковим маслом.

Відмітимо, що у мережі досить багато рецептів різноманітної випічки, як то кажуть – на будь-який смак. Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати єврейський святковий хліб — халу.