Альтернатива компоту та варенню: рецепт груш на зиму, які виходять смачними й ароматними

Читать на русском
Автор
1542
Консервовані груші
Консервовані груші. Фото cookpad.com

Такі груші можна вживати прямо з банки або ж додавати в десерти

Поки свіжі груші можна знайти на прилавках, варто встигнути заготовити цей фрукт на сезон холодів. З груш можна приготувати не тільки джем, варення або компот, а й законсервувати в солодкому сиропі. Так вони збережуть свій смак якнайкраще.

Рецептом закрутки із груш на зиму поділився кулінарний Ютуб-канал "Класична кухня". Така солодка закрутка виходить дуже смачною та ароматною. Найкраще підійдуть тверді груші літніх сортів.

Складові:

  • Груші
  • Цукор
  • Вода
  • Лимонна кислота

Спосіб приготування:

  1. Підготуємо банки об’ємом 3 л. Миємо, стерилізуємо 15 хвилин при 130-150 градусах.
  2. Миємо груші, відрізаємо хвостики, наповнюємо банки, не притискаючи.
  3. Заливаємо окропом, накриваємо стерильними кришками та залишаємо на 20 хвилин.
  4. Зливаємо в каструлю і кип’ятимо.
  5. Заливаємо окропом вдруге і накриваємо кришками, залишаємо на 20 хвилин.
  6. Зливаємо в каструлю і робимо сироп — додаємо до води по 200 г цукру та неповної чайної ложки лимонної кислоти на кожну банку, кип’ятимо.
  7. Заливаємо сиропом, що кипить, банки і герметично закриваємо.
  8. Перевертаємо банки догори дном для утворення однакової температури у банці. Можна накрити рушником до застигання.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом смачного джему на зиму, який ідеально доповнить млинці.