Підкорить наваристим бульйоном і фрикадельками: рецепт борщу по-слобожанськи

Читать на русском
Автор
4351
Як зробити борщ по-слобожанськи — простий рецепт Новина оновлена 20 листопада 2022, 13:53
Як зробити борщ по-слобожанськи — простий рецепт. Фото takprosto

Слобожанський борщ приховує у собі кілька секретів приготування

Червоний борщ — одна з основ традиційної української кухні. Окрім класичного його рецепта, у кожному регіоні України є свій фірмовий рецепт борщу. Наприклад, хтось додає до борщу вишню або ж фрикадельки.

У цьому матеріалі пропонуємо приготувати борщ по-слобожанськи. Він приховує у собі кілька секретів приготування — це наваристий бульйон, квасоля та фрикадельки, пише vazhnoznat.

Як зробити борщ із фрикадельками

Інгредієнти:

  • 400 г яловичини
  • 2 шт. цибулі
  • 300 г капусти
  • 1 буряк
  • 5 шт. картоплі
  • квасоля
  • 2 моркви
  • 2-3 ст. л. томатної пасти
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч. л. оцту
  • цукор, сіль, перець за смаком

Для фрикадельок:

  • 300 г яловичого фаршу
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. сметани
  • сіль і перець

Приготування:

  1. Яловичину промиваємо та відправляємо варитися на слабкому вогні. Після закипання води продовжуємо варити м’ясо близько 5 хвилин. Перший бульйон зливаємо, а в каструлю заливаємо чисту воду. Варимо приблизно 2 години.
  2. Готуємо засмажку. Цибулю, моркву та буряк нарізаємо соломкою. Цибулю відправляємо на сковороду з олією. Пасеруємо її кілька хвилин, а потім додаємо моркву. Потім кілька ложок томатної пасти та знімаємо з вогню.
  3. На окремій сковороді обсмажуємо нарізані буряки. Додаємо трохи бульйону та чайну ложку оцту. Для балансу смаку всипаємо щіпку цукру. Тушимо до розм’якшення. Потім змішуємо буряк з морквою та цибулею.
  4. У яловичий бульйон відправляємо необхідні компоненти: дрібно нарубану капусту і нарізану кубиком картоплю. Варимо 10 хвилин. Потім додаємо засмажку, нарізаний часник та спеції. Після цього квасолю — її доведеться заздалегідь відварити, розмочити або додати просто консервовану. Варимо ще 10 хвилин.
  5. Формуємо фрикадельки, змішавши яловичий фарш із яйцем, сметаною та спеціями. Відварюємо їх 15 хвилин. Потім додаємо до борщу.

Ну і який борщ без сала? Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати мариноване сало, яке стане чудовим доповненням до українського супу.