Додайте в тісто для пельменів лише один кислий інгредієнт і блюдо заграє новими фарбами

Читать на русском
Автор
23511
Рецепт тіста для пельменів з оцтом - як приготувати страву
Рецепт тіста для пельменів з оцтом - як приготувати страву. Фото pexels.com

Тісто з оцтом чудово розкочується і не прилипає до рук

Хто з українців не любить поїсти справжніх домашніх пельменів, які б не розварювалися і не злипалися? Однак перед тим, як страва потрапить на стіл, з її приготуванням доведеться повозитися. Зокрема, у деяких виникають складності із тістом для ситної страви.

Про те, щоб їсти пельмені з оцтом, чули всі. А ось, щоб додати оцет у саме тісто – для багатьох буде в новинку, пише vazhnoznat. Але ж це чудова ідея: у цьому випадку тісто чудово розкотиться і не прилипатиме до рук.

Як приготувати тісто з оцтом для пельменів

Інгредієнти:

  • 200 мл води
  • 1 яйце
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1 ст. л. 9%-го столового оцту
  • 500 г борошна
  • 1 ст. л. олії
  • начинка для пельменів (вибирати вам)

Приготування:

  1. У глибоку миску вбиваємо 1 яйце. Додаємо сіль, олію та оцет. Вливаємо трохи теплої води і перемішуємо.
  2. Поступово починаємо всипати борошно, періодично помішуючи. Орієнтуємося на свій тип борошна – може знадобитися трохи більше чи менше.
  3. Замішуємо тісто руками. Воно має вийти еластичним та піддатливим. Загортаємо тісто в харчову плівку та відправляємо в холодильник на пів години.
  4. Приступаємо до ліплення. Розкочуємо тісто, формуємо заготівлі та кладемо начинку. Загортаємо пельмені та відправляємо на тарілку, присипану борошном. Потім їх можна заморозити або відразу зварити.

Раніше "Телеграф" публікував рецепт пельменів з огірковим розсолом. Цей незвичайний інгредієнт здатний перетворити звичайні пельмені на справжній кулінарний шедевр.