Як правильно варити пельмені, щоб вони не злиплися: цю помилку робить кожен

Читать на русском
Автор
1062
Перед тим як викладати пельмені на тарілку, дайте їм підсушитися на друшляку
Перед тим як викладати пельмені на тарілку, дайте їм підсушитися на друшляку

Заморожені пельмені не такі прості, як здається на перший погляд.

Коли хочеться швидко перекусити, хорошим і ситним варіантом є проста і смачна страва, яку вже назвали студентською, — пельмені. Начебто в їхньому приготуванні немає нічого складного: закип’ятив воду, кинув туди заморожені пельмені і чекаєш. Проте не все так просто.

Щоб пельмені не злиплися або щоб не розварилися, і залишалися смачними, потрібно знати, у яку воду їх кидати: холодну чи гарячу. Відповідь на це запитання опублікував портал belnovosti.

Головна помилка при приготуванні пельменів

Заморожені пельмені – не пластичні, тому класти їх у окріп не варто. Через різницю температур тісто розшириться, а крохмаль — склеїться, і як результат ви отримаєте якусь кашу з пельменів, що лопнули. Найкраще класти напівфабрикати не в окріп, а в розігріту до 50 градусів воду.

Нагадаємо, що для того, щоб пельмені не злипалися, у воду потрібно додавати 1-2 столові ложки олії.

Раніше "Телеграф" розповідав, що треба додати у фарш, щоб домашні пельмені вийшли по-справжньому смачними та соковитими.