Багато кунжуту і мало борошна: як приготувати хрумке печиво за 15 хвилин

Читать на русском
Автор
Ніжне, хрустке та ароматне печиво стане вашим новим улюбленим рецептом
Ніжне, хрустке та ароматне печиво стане вашим новим улюбленим рецептом. Фото thetoastedpinenut.com

Кунжутне печиво смакуватиме як дітям, так і дорослим

Дуже прості у приготуванні смаколики, що потребують небагато часу та мінімум інгредієнтів. За оригінальним італійським рецептом до тіста можна додавати цедру апельсина та ваніль.

Традиційне італійське печиво з кунжутом вперше почали випікати на Сицилії. Воно також відоме під назвою Biscotti Reginelle, що перекладається як "Печиво королеви". Також зверніть увагу на рецепт вівсяного печива з бананом та шоколадною крихтою, яке теж готується лише 15 хвилин.

Авторка кулінарного блогу смачних рецептів v.vanilinka розповідає, що можна використовувати кокосове масло замість вершкового, результат буде неперевершеним. У приготуванні тіста можна користуватись міксером або блендером.

Інгредієнти:

  • 150 г кунжуту
  • 2 ст.л маку (за бажанням)
  • 1 яйце
  • 50-60 г цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 70 г борошна
  • 1/2 ч.л розпушувача
  • дрібка солі

Приготування:

  1. Кунжут треба злегка обсмажити на пательні.
  2. Мак залийте кип’ятком, дайте постояти та відкиньте на сито.
  3. М’яке масло збийте з цукром, додайте яйце і знову збийте.
  4. Додайте борошно, розпушувач та сіль і знову перемішайте за допомогою міксера.
  5. Додайте кунжут та мак, ретельно перемішайте.
  6. Тісто поставте в холодильник на годинку-дві, щоб легше було сформувати печиво. Якщо поспішаєте — скористайтесь 2 чайними ложками, як показано в відео.
  7. Випікайте печиво до рум'яного кольору в духовій шафі при 170-180 градусах приблизно 15 хвилин.

Раніше "Телеграф" розповідав, як спекти смачний хліб без борошна та дріжджів.