Ніякого оцту та цибулі: як замаринувати оселедець, щоб він танув у роті

Читать на русском
Автор
2492
Як смачно замаринувати оселедець
Як смачно замаринувати оселедець. Фото pexels.com

Розсіл для маринаду готується найпростіше.

Оселедець можна готувати як самостійну страву, так і додаючи її в популярні страви. Наприклад, з цією рибкою можна приготувати всім відомий салат "Оселедець під шубою".

Але в цьому матеріалі поговоримо про маринування. Є маринад набагато смачніший, ніж просто розсіл з цибулі та оцту. Оселедець в такому маринаді буде танути в роті, пише портал "Смачно+".

Інгредієнти:

  • оселедець, 2 штуки;
  • вода, 1 літр;
  • сіль, 3 столові ложки;
  • цукор, 2 столові ложки;
  • суха гірчиця, 1 столова ложка;
  • лавровий лист, 5 штук;
  • чорний перець горошок, 10 шт.

Спосіб приготування:

  1. Закип’ятіть воду і всипте цукор, сіль, лавровий лист, чорний перець. Склад повинен прокипіти три хвилини.
  2. Остудіть і залийте заздалегідь очищений оселедець.
  3. Зверху посипте гірчицею. Зробіть вантаж і залиште на 2-3 години.
  4. Після цього рибу приберіть у холодильник на дві доби.

Раніше "Телеграф" публікував рецепт бурякового салату "цацики" — класику грецької кухні.