Чим замінити вино в рецептах: інгредієнти є на кожній кухні
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 648
Маленька хитрість для складних страв
Для багатьох рецептів необхідно вино. Особливо це характерно для страв французької кухні. Це маринади, основи для супів та соуси. А якщо соус пригорів, дізнайтесь, як легко відмити навіть дуже пригорілу сковороду.
При такій різноманітності рецептів з алкоголем, вдома не завжди можна його знайти. А ще багато хто воліє коригувати рецепт, якщо з якихось причин не може додати в страву чисте вино під час приготування.
Бігти стрімголов у магазин і відстоювати чергу заради одного рецепту не хочеться. Тим паче стандартний рецепт вимагає 100-150 грамів вина, а куди подіти решту пляшки?
Цікаве рішення пропонує Ukr.media. Біле вино в рецепті можна замінити цукром і оцтом. Просто розчиніть кілька шматочків (або столову ложку) цукру в оцті, а потім розбавте водою в пропорції 1:2. Цим розчином можна замінити біле вино в маринадах, соусах і супах.
Що ж до червоного вина, то воно відмінно замінюється розведеним з водою винним оцтом або виноградним соком із темного винограду.
Також вас може зацікавити інформація про те, що покласти в банку з крупою, аби назавжди забути про міль та інших шкідників.