Чим замінити вино в рецептах: інгредієнти є на кожній кухні

Читать на русском
Автор
648
Вино можна замінити оцтом
Вино можна замінити оцтом

Маленька хитрість для складних страв

Для багатьох рецептів необхідно вино. Особливо це характерно для страв французької кухні. Це маринади, основи для супів та соуси. А якщо соус пригорів, дізнайтесь, як легко відмити навіть дуже пригорілу сковороду.

При такій різноманітності рецептів з алкоголем, вдома не завжди можна його знайти. А ще багато хто воліє коригувати рецепт, якщо з якихось причин не може додати в страву чисте вино під час приготування.

Бігти стрімголов у магазин і відстоювати чергу заради одного рецепту не хочеться. Тим паче стандартний рецепт вимагає 100-150 грамів вина, а куди подіти решту пляшки?

Цікаве рішення пропонує Ukr.media. Біле вино в рецепті можна замінити цукром і оцтом. Просто розчиніть кілька шматочків (або столову ложку) цукру в оцті, а потім розбавте водою в пропорції 1:2. Цим розчином можна замінити біле вино в маринадах, соусах і супах.

Що ж до червоного вина, то воно відмінно замінюється розведеним з водою винним оцтом або виноградним соком із темного винограду.

Також вас може зацікавити інформація про те, що покласти в банку з крупою, аби назавжди забути про міль та інших шкідників.