Для дітей – із задоволенням, для зубів – без шкоди: рецепт корисних цукерок із сухофруктів

Читати російською
Автор

Вони можуть зберігатися в холодильнику, але навряд чи будуть - діти з’їдять усі

Що найбільше люблять наші діти? Ароматний "Наполеон" чи солодкі цукерки — загалом, всю шкідливу їжу. А чи можна, щоб солодощі були не лише смачними, а й корисними?

Мудрим вирішенням цього складного питання можуть бути традиційні східні солодощі, у приготуванні яких використовуються різні сухофрукти та горіхи. Nyam-nyam стверджує, що такі цукерки сподобаються вашим дітям та порадують організм вітамінами.

Як приготувати цукерки із сухофруктів та горіхів

Інгредієнти:

  • курага – 200 гр;
  • фініки — 200 гр;
  • чорнослив — 100 гр;
  • фісташки – 200 гр;
  • кунжут – 200 г;
  • кокосова стружка – 200 г;
  • сушена вишня, інжир, журавлина, апельсинові або лимонні цукати, волоські горіхи, мигдаль, какао — за бажанням.

Спосіб приготування:

  1. Сухофрукти помити, висушити, видалити кісточки, подрібнити на м’ясорубці з дрібним ситом чи блендером, все добре перемішати.
  2. Фісташки підсушити та подрібнити до стану крупнозернистого борошна. Вологими руками із суміші подрібнених сухофруктів зформувати цукерки та обваляти частину з них у кокосовій стружці, частину – у кунжуті, а решту – у перемелених фісташках.
  3. За бажанням усередину цукерки можна покласти цілий горішок. Готові цукерки зберігати у холодильнику.

До речі, діти ще будуть радіти незвичайним чіпсам. Секретний інгредієнт перетворить шкідливі ласощі на корисну закуску.