Готуємо легендарну паляницю: випічка, яка налякала ворогів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Це вам не полуниця!
Після початку війни росії проти України паляниця уславилася на весь світ. Через фонетичні особливості його досить складно вимовити іноземцям, зокрема росіянам. Саме тому слово допомагало і допомагає відрізняти своїх від чужих.
Що таке паляниця? Це плескатий округлий хліб з характерним "козирком" зверху. Свіжоспечені паляниці нанизували на палю, якою знімали їх з поду — звідси й назва. За допомогою Shuba розповідаємо, як приготувати страву-легенду вдома.
Як приготувати паляницю
Інгредієнти на 4 порції
- борошно пшеничне – 500 г;
- вода – 200 мл;
- молоко – 100 мл;
- пресовані дріжджі – 10 г;
- цукор – 20 г;
- олія соняшникова – 20 мл;
- сіль на свій смак.
Спосіб приготування:
- Робимо опару. Для цього в 100 мл теплої води розпускаємо дріжджі, додаємо 150 г борошна, цукор та розмішуємо. Накриваємо рушником та залишаємо на ніч.
- Змішуємо теплу воду та тепле молоко, вливаємо опару та розмішуємо. Додаємо просіяне борошно, сіль і замішуємо тісто. В кінці додаємо олію і вимішуємо 10 хвилин. Накриваємо рушником і ставимо у тепле місце підходити на 2 години.
- Формуємо з тіста круглий хліб, викладаємо у форму та залишаємо, щоб піднялося вдвічі. Потім гострим ножем робимо зверху надріз і випікаємо в розігрітій до 200° C духовці 40-45 хвилин.
"Телеграф" раніше ділився рецептом справжнього українського бутерброда з буряком. Ви такого не пробували!