Рецепт печива "дамські пальчики": гості просто оближуть свої

Читать на русском
Автор
7053
Савоярді або "дамські пальчики"
Савоярді або "дамські пальчики". Фото smachnoho.com.ua

Неймовірно повітряне печиво

Хочеться приготувати чогось до чаю, але не хочеться поратися довго на кухні? А що, якщо скуштувати італійське печиво з бісквітного тіста? Думаєте, що це справа довга?

А ось і ні. "Дамські пальчики" або савоярді робити зовсім нескладно, а смакоти — пальчики оближеш. За рецептом Shuba.life воно вийде ніжне, легке та повітряне, із солодкою хрусткою скоринкою. А зберігати його можна цілих два тижні.

Як приготувати савоярді чи "дамські пальчики"

Інгредієнти:

  • яйця курячі — 3 шт.;
  • цукор — 100 г;
  • сіль — 1 г;
  • цукор ванільний — 8 г;
  • сік лимона – 10 мл;
  • лимон, цедра — 12 г;
  • борошно пшеничне — 65 г;
  • крохмаль картопляний — 30 г;
  • цукрова пудра – для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть деко двома аркушами пергаментного паперу. Підготуйте кондитерський мішок із круглим наконечником 1,5 см.
  2. Відокремте жовток від білка. У середній мисці збийте яєчні білки, 50 г (1/4 склянки) цукру й 1 чайну ложку лимонного соку, доки не утворюються жорсткі піки.
  3. Обережно зніміть тонкий шар лимонної цедри та вичавіть потрібну кількість соку.
  4. В іншій мисці збийте жовтки з цукром, цедрою лимона, ваніллю, 1 чайною ложкою лимонного соку і сіллю — до густини та світло-жовтого кольору.
  5. Просійте борошно та картопляний крохмаль над яєчною сумішшю та акуратно перемішайте все силіконовою лопаткою до однорідності. Обережно введіть яєчні білки.
  6. Покладіть половину тесту в підготовлений кондитерський мішок. Викладіть смужки завдовжки 10 см, залишаючи між ними відстань. Повторіть з рештою тесту.
  7. Печиво злегка посипте цукровою пудрою або дрібним цукром. Дайте савоярді відпочити близько 5 хвилин і знову посипте цукровою пудрою.
  8. Поставте деко в духовку і випікайте близько 15 хвилин до світло-золотистого кольору.
  9. Дайте "дамським пальчиками" охолонути кілька хвилин, а потім звільніть їх від пергаментного паперу плоскою лопаткою, поки вони ще теплі.
  10. Подавайте печиво відразу або зберігайте у герметичному контейнері до 2 тижнів.

До речі, печиво можна використовувати в таких десертах як тирамісу та шарлотка, і навіть найсмачніших пасок.