Жодного борошна та випічки: десять хвилин — і торт з горіхами готовий

Читать на русском
Автор
39706
Горіховий торт Новина оновлена 06 квітня 2023, 08:31
Горіховий торт. Фото cesmak.info

Можна навіть не чекати, поки він настоїться

Найсмачніший торт — той, на який ви витратили мінімум часу. Багатошарові наполеони та найскладніші кондитерські вироби, звичайно, добре, але іноді так хочеться чогось простого та швидкого.

На приготування горіхового торта за рецептом "Цесмак.info" ви витратите всього 10 хвилин: 3 хвилини на заміс тесту, 5 на випікання коржика в мікрохвильовій печі і ще пару хвилин на оформлення. Для десерту вам навіть не знадобиться борошно — у її ролі виступають подрібнені волоські горіхи. Крем зазвичай вибирається за настроєм, а ми вибрали вже готове згущене молоко.

Як приготувати горіховий торт без борошна

Інгредієнти:

  • волоські горіхи – 200 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • цукор – 80 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • згущене молоко — 250 г;
  • сметана – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Очищені горіхи обсмажте на сухій сковороді. Потім засипте в блендер і подрібніть в дрібну крихту.
  2. Збийте яйця із цукром до однорідності. Додайте волоські горіхи, розпушувач і знову збийте. В результаті у вас має вийти рідке горіхове тісто.
  3. Перелийте тісто в глибоку форму, змащену вершковим маслом, і випікайте коржик у мікрохвильовій печі на високій потужності 5 хвилин.
  4. Для крему змішайте згущене молоко (можна варене) зі сметаною.
  5. Готовий корж розріжте ниткою чи спеціальним ножем на 3-4 частини. Потім змащуйте коржі кремом. Верх прикрасьте горіхами. Торт можна їсти відразу, але краще, щоб він трохи настоявся.

До речі, згущене молоко для торта можна приготувати вдома. Воно вийде не гірше за магазинне.