Найсмачніша яєчня по-арабськи: здивуйте рідних ароматною шакшукою

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 30 квітня 2023, 18:53

Швидкий та оригінальний сніданок

Якщо пишні омлети з овочами вам вже набридли, спробуйте сніданок у плюс-мінус тій же конфігурації продуктів. Це шакшука. На авторство цього рецепту претендують як араби, так и марокканці, ізраїльтяни та йєменці.

Який би варіант шакшуки не був "трушним", це улюблений сезонний сніданок багатьох українців. Рецептом поділились на порталі Євгена Клопотенка.

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 2 томати (великих)
  • 1 зубчик часнику
  • 1/4 шт. цибулини
  • 1/2 шт. болгарського перцю
  • 1/2 шт. цукіні (невеликого)
  • 300 г консервованих томатів пелаті
  • 4 гілочки петрушки
  • 1 дрібка зіри
  • 2 ст. л. оливкової олії

Спосіб приготування:

  1. Наріжте томати великими кубиками і перекладіть в миску. Очистіть зубчик часнику, роздушіть ножем і дрібно поріжте. Додайте подрібнений часник до томатів. Туди ж додайте дрібно нарізану цибулю (приблизно чверть середньої цибулини).
  2. Половину червоного болгарського перцю та цукіні спершу наріжте смужками, а потім — великими кубиками.
  3. Додайте в миску з овочами 300 г томатів пелаті, вони нададуть страві чудового аромату і додадуть насиченості. Посоліть і додайте 1 ст. л. оливкової олії.
  4. Розігрійте в сковороді 1 столову ложку оливкової олії і обсмажте овочеву суміш на середньому вогні приблизно 5-7 хвилин до м'якості. Додайте 1 дрібку зіри.
  5. Акуратно розбийте в сковорідку 3 яйця. Посоліть за смаком і готуйте приблизно 2-3 хвилини на невеликому вогні.
  6. Тушкуйте страву на невеликому вогні приблизно 7-10 хвилин. Перед подачею посипте свіжою зеленню, наприклад, петрушкою.

До речі, овочеву суміш для шакшуки можна приготувати заздалегідь. Просто приготуйте більше і поставте в холодильник. Її можна зберігати протягом 4-5 днів. До речі, ми розповідали, як правильно заморожувати овочі.