На звичайні деруни навіть не глянете: швейцарська страва змінить ваші уявлення про картоплю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 539
Готуємо рьошті з беконом і цибулею
Всі люблять ароматні деруни — смажені картопляні оладки з хрумкою скоринкою. Але пропонуємо урізноманітнити свій раціон швейцарським аналогом цієї страви — рьошті. Це дуже смачно.
У Швейцарії рьошті бувають двох типів — із сирої картоплі та з вареної. Кожен варіант гарний по-своєму. Крім картоплі, в рьошті часто додають цибулю та бекон, а в деяких регіонах навіть яблуко. Бекон можна до картоплі не додавати, а обсмажити скибочки окремо. Рецептом поділились на порталі sate.com.ua.
Інгредієнти:
- 1 цибулина
- 70-100 г бекону
- 300 г картоплі
- олія для смаження
- 3 яйця
- за смаком — зелень, сіль, перець
Спосіб приготування:
- Цибулю розрізаємо на 2 частини та нарізаємо півкільцями. Бекон нарізаємо смужками завширшки 5 мм.
- Дрібно ріжемо зелень. Картоплю чистимо, натираємо на великій або середній тертці і віджимаємо з неї сік (для цього можна скористатися марлею).
- У широку миску викладаємо картоплю, цибулю, бекон. Додаємо сіль та перець, усе перемішуємо.
- Сковорідку з олією розігріваємо. Викладаємо оладки, зверху розрівнюємо лопаткою. Обсмажуємо на помірному вогні 7–8 хвилин із кожного боку. В кінці смажимо перепелині або курячі яйця.
Рьошті викладаються на таріль, зверху — смажені яйця (перепелині — на кожну оладку, курячі — поверх двох). Вони посипаються зеленню і одразу подаються. Гарно смакуватиме до таких ароматних оладок соус на основі сметани.