Як у бабусі: смачні копійчані пундики, що просто тануть у роті

Читать на русском
Автор
559
Такі пончики елементарно готуються
Такі пончики елементарно готуються. Фото ulyublena.com

Рецепт — простіше не придумаєш

Багато кулінарів у захваті від швидкої випічки. Якщо ви вже куштували рогалики на мінералці, саме час звернути увагу на цей рецепт копійчаних пончиків на кефірі.

Простіше не придумаєш, а пампушки виходять дуже смачні. Рецептом поділились на порталі "Вона".

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл
  • Яйце -1 шт
  • Цукор – 4-5 ст.л.
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Сода – 1/2 ч. л.
  • Борошно – 300 – 350 г
  • Рослинна олія – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. У миску наливаємо кефір кімнатної температури. Додаємо цукор, половину чайної ложки солі, розбиваємо 1 яйце. Додаємо половину чайної ложки соди і трохи лимонної кислоти.
  2. Поступово вмішуємо борошно. В кінці додаємо 2 ст. л. рослинної олії та вимішуємо тісто.
  3. Ділимо тісто на частини і формуємо з них пундики. Робимо колобочки, посередині робимо отвір і розтягуємо їх. Можна також розкатати і вирізати формою — як зручніше.
  4. Смажити пампушки потрібно на великій кількості олії. Наливаємо її, розігріваємо, кладемо заготовки і смажимо з двох боків на великому вогні. Готуються вони дуже швидко.

Такі пончики можна за бажанням посипати цукровою пудрою. Або покрити смачною глазуррю, коли охолонуть.