Унікальний додаток до млинців — за копійки: варимо бузковий сироп
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 951
Готується дуже просто
Квіти бузку – це не лише красивий букет. Коли вони квітнуть, можна приготувати масу всього смачного. Наприклад, смачний сироп до десертів. Додайте його замість цукру до карамельної кави — і напій буде мати аромат весни в будь-яку пору року.
Дрібні квіти додають зовсім трохи свого тонкого аромату. Сироп чимось нагадує свіжий липовий мед. Квіти слід збирати подалі від доріг, найкраще — в сільській місцевості. Рецептом поділились на порталі "Еспресо.Захід".
Інгредієнти:
- квіти бузку – 2 склянки (без стебел)
- цукор – 1 склянка
- води – 1 склянка
Спосіб приготування:
- Спочатку змішуємо воду із цукром у каструлі і кип'ятимо, поки цукор не розчиниться. Коли це станеться, додайте чисті і підсушені квіти бузку.
- Акуратно перемішайте масу та накрийте кришкою. Зменшіть вогонь і варіть ще приблизно 5 хвилин.
- По цьому часу знімаємо каструлю з вогню. Залишаємо сироп охолоджуватися під кришкою на 6 – 8 годин. За цей час квіткова есенція бузку ідеально просочиться в сироп.
- Коли рідина охолола і вистоялась, процідіть її за допомогою дрібного ситечка. Перелийте проціджений сироп у скляну банку або пляшку для сиропу і зберігайте в холодильнику, проте не довше, ніж місяць.
Якщо хочете смакувати всю зиму, банки слід простерилізувати, а проціджений сироп — фінально проварити. Тоді ви зможете навіть у січні поливати смачні млинці сиропом, що пахне весною.