Ситний та смачний: суп без м’яса, яким можна наїстися

Читать на русском
Автор
1034
Ви навіть не здогадаєтесь, що він без м’яса
Ви навіть не здогадаєтесь, що він без м’яса. Фото tochka.net

Ароматна перша страва з сочевицею та булгуром

Смачні ситні супи без м’яса — це реально. А ще часто нам здається, що такі рецепти готуються лише у піст, але це не так. Легкий наваристий суп може стати відмінним перекусом будь-якого дня.

Розповідаємо, як приготувати ситний суп без м’яса та м’ясного бульйону. Секрет — у поєднанні сочевиці та булгуру. Замість томатної пасти можна використати томати у власному соку. Рецептом поділились на порталі sate.com.ua.

Інгредієнти:

  • 100 г булгуру
  • 100 г червоної сочевиці
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 1 ст. л. олії
  • 1,5 л води
  • за смаком — сіль, часник, солодка патрика
  • зелень — цибуля, м’ята

Спосіб приготування:

  1. У каструлю наливаємо олію і смажимо на ній подрібнену цибулю. Шматочки повинні стати золотистими.
  2. Додаємо томатну пасту. Декілька хвилин обсмажуємо її разом з цибулею.
  3. Додаємо сочевицю та дрібний булгур. Якщо у вас не виявилося дрібного булгуру, можна подрібнити звичайний булгур у кавомолці. Заливаємо водою та доводимо до кипіння.
  4. Закриваємо кришкою та варимо на повільному вогні до м'якості компонентів. Готовий суп солимо, додаємо паприку. Також можна в кінці приготування вичавити до каструлі один чи два зубчики часнику.

При подачі посипаємо страву зеленню та паприкою. До супу чудово пасуватимуть пікантні пампушки з часником.