Посмажте кабачки в пивному клярі – і від компліментів відбою не буде: рецепт найкращої закуски

Читать на русском
Автор
7591
Хрусткі кабачки у пивному клярі
Хрусткі кабачки у пивному клярі. Фото shuba.life

Закуска, якої завжди буде мало

Влітку на нашому столі з’являються звичні та всіма нами улюблені кабачки. Рецептів страв з цих овочів безліч: їх можна солити, тушкувати або смажити, готувати з них рагу, супи або оладки. Якщо ви вже все робили з кабачками — смажили у борошні, запікали з фаршем, додавали в рагу — настав час кабачків у пивному клярі.

Приготовлені за рецептом Shuba кабачки хрусткі зовні, але всередині неймовірно ніжні. Саме пивний кляр додасть страві хрустинки, легкості та приголомшливого смаку.

Як приготувати кабачки в пивному клярі

Інгредієнти на 2 порції:

  • кабачок — 1 шт.;
  • яйця — 1 шт.;
  • борошно пшеничне — 140 г;
  • пиво — 150 мл;
  • олія соняшникова — 40 мл;
  • часник сушений — 5 г;
  • сіль, перець чорний мелений — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Кабачок помийте, обсушіть і наріжте кружальцями шириною 1 см. Посоліть, поперчіть і посипте сухим часником з двох боків.
  2. Для кляру змішайте 100 г борошна, яйця, сіль та поступово вливайте пиво, весь час перемішуючи. Маса має бути однорідною.
  3. Решту борошна насипте в тарілочку, обвалюйте в ній кружечки кабачків, потім занурюйте в кляр. Розігрійте сковороду з маслом і обсмажте кабачки з двох боків до золотистого кольору десь по 3 хвилини з кожного боку.
  4. Викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир. Подавайте теплими!

Подавайте кабачки в пивному клярі з улюбленим соусом і відчуйте задоволення в повній мірі. Приємного апетиту!