Копійчаний рецепт ситного обіду: смажена капуста в хлібних крихтах нагодує всю родину

Читать на русском
Автор
Смажена капуста в хлібних крихтах — те, чого ви точно ще не їли!
Смажена капуста в хлібних крихтах — те, чого ви точно ще не їли!. Фото shuba.life

Півгодини – і страва готова!

Іноді так не хочеться довго стояти на кухні. З приходом теплих днів хочеться готувати прості страви без особливої метушні.

Смажена капуста в хлібних крихтах за рецептом Shuba – саме таке блюдо. Цей гарнір простий і неймовірно смачний. Для його приготування вам потрібно зварити шматочки капусти, занурити їх у яєчну суміш, а потім запанірувати в хлібних крихтах і обсмажити. Гарантуємо: цю запечену капусту з’їдять буквально до останньої крихти.

Як приготувати смажену капусту в хлібних крихтах

Інгредієнти на 4 порції:

  • капуста білокачанна — 1 кг;
  • яйця — 2 шт.;
  • хлібна крихта — 100 г;
  • часник сушений — 10 г;
  • олія соняшникова — 100 мл;
  • сіль|соль|, перець чорний мелений.

Спосіб приготування:

  1. Капусту промийте та обсушіть. Розріжте її на шматки товщиною 2 см разом із качаном, щоб тримала листя.
  2. Покладіть їх у киплячу підсолену воду і варіть 2-3 хвилини. Акуратно дістаньте їх шумівкою і викладіть в друшляк, щоб стекла зайва рідина.
  3. Для хлібної крихти наріжте вчорашній хліб скибочками завтовшки 1 см. Підсушіть у духовці протягом 10-15 хвилин. Потім подрібніть у блендері до крихти.
  4. У мисці збийте яйця зі щіпкою солі. У другій мисці змішайте хлібні крихти, сухий часник та перець.
  5. Скибочки капусти спочатку занурюйте в яйце, потім запануйте в крихтах. Обсмажте на розігрітій з олією сковороді з двох боків до зарум’янювання.

Смачний хліб для крихт можна приготувати вдома. Зробити це не становить особливих труднощів.