Пиріг за 10 хвилин — це реально: хитрий рецепт з лавашем

Читать на русском
Автор
22216
На все приготування можна витратити всього 10 хвилин
На все приготування можна витратити всього 10 хвилин. Фото klopotenko.com

Будете готувати його постійно

Швидкі смачні рецепти — це наріжний камінь раціону сучасної людини, якій немає коли постійно готувати їжу. Якщо ви вже куштували яблучні пончики, зверніть увагу на цей рецепт пирога в лаваші.

Він максимально просто і швидко готується, підготовка та приготування продуктів займає буквально 10-15 хвилин, а решта часу — це духовка. Рецептом поділились на "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • Лаваш – 2 великі пласти
  • Сир м’який 9% – 200 г.
  • Сулугуні – 150 г.
  • Моцарела – 150 г.
  • Твердий сир – 200-250 г (150 г в начинку та 50-100 г для посипання)
  • Вершки 10% – 200 мл.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Чорний перець

Покроковий рецепт приготування:

  1. Вирізаємо 4 листи лаваша під розмір форми, яку обрали для пирога. Всі обрізки, що залишилися, нарізаємо довільними шматочками і поки прибираємо вбік.
  2. Яйця збиваємо вінчиком, потім додаємо сир. Ретельно перемішуємо виделкою, поки маса не стане однорідною.
  3. Додаємо терті сири: сулугуні, моцарелу та звичайний твердий. Кількість та види сирів обирайте на свій смак, але вони повинні бути плавкими.
  4. У масу вливаємо 10% вершки, солимо, перчимо і добре все перемішуємо. Застеляємо форму пергаментом.
  5. До форми викладаємо пару листів лаваша, наверх розподіляємо кілька ложок начинки. На неї укладаємо обрізки лаваша, що залишилися, а далі знову начинку.
  6. Повторюємо доти, доки не закінчаться інгредієнти. Верхівку закриваємо двома листами цілого лаваша, що залишилися.
  7. Ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Потім дістаємо, присипаємо твердим тертим сиром і запікаємо ще кілька хвилин, поки сир не розплавиться.

Страва дуже нагадує хачапурі. Чудово підійде, щоб урізноманітнити раціон, прямо як пікантна закуска з оселедця.