Навіть смачніше бабусиного гуляшу: вас здивує незвичайний рецепт тушкованої цвітної капусти.

Читать на русском
Автор
Таку цвітну капусту ви ще не куштували!
Таку цвітну капусту ви ще не куштували!. Фото vkusnoo.com.ua

Влітку ви вечерятимете тільки цією стравою

Зазвичай цвітну капусту або смажать у фритюрі, або запікають у духовці. Ми спробуємо згасити цей овоч на сковороді.

Тушкована цвітна капуста це рецептом "Це Смак" вийде набагато смачніше за смажену, особливо якщо готувати її з м’ясом у ніжному соусі. Якщо ж ви любите вершковий смак — додайте трохи олії в кінці, а сметану замініть жирними вершками. Ця чудова літня страва сподобається вашим рідним.

Як приготувати тушковану капусту з куркою

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 500 г;
  • філе — 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • твердий сир – 70 г;
  • сметана – 200 г;
  • соняшникова олія – 2 ст. л.;
  • часник — 3-4 зуб.;
  • зелень — 0,5 пуч.;
  • орегано — 0,5 ч. л.;
  • сіль, чорний перець мелений — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Промийте цвітну капусту та розберіть на суцвіття. Філе помийте та наріжте середніми шматочками.
  2. Наріжте півкільцями цибулю та обсмажте на розігрітій олії до золотистого кольору.
  3. Додати куряче філе і готувати 3-4 хвилини. Після чого покладіть капусту та спеції. Перемішайте.
  4. Додайте сметану і знову перемішайте. Тушкуйте під кришкою на помірному вогні протягом 20 хвилин.
  5. Видавіть у сковороду часник, всипте подрібнену зелень та тертий сир. Готуйте ще 2 хвилини, потім зніміть із вогню.

Ароматна цвітна капуста чудово підійде як гарнір до картоплі, рису або овочевих салатів. Спробуйте приготувати й ви не пошкодуєте.