Не потрібні ні яйця, ні борошно, ні метушня з тестом: цей штрудель сім’я буде їсти через 15 хвилин

Читать на русском
Автор
2309
Швидкий у приготуванні яблучний штрудель – мрія, а не десерт
Швидкий у приготуванні яблучний штрудель – мрія, а не десерт. Фото shuba.life

Суперледачий рецепт для супергосподарок

Немає настрою возитися з тестом? Приготуйте яблучний штрудель з лаваша — це чудова альтернатива німецькому десерту, зробленому з листкового тіста.

Така випічка за рецептом Shuba до смаку не поступається класичному. У вас вийде випічка з тонким тестом, соковитою начинкою та апетитною хрусткою скоринкою. Навіть якщо у вас немає яблук, ви можете замінити їх вишнею, сливою чи грушею.

Як приготувати яблуневий штрудель

Інгредієнти на 4 порції:

  • тонкий лаваш — 1 шт.;
  • яблука — 2 шт.;
  • родзинки — 100 г;
  • сир кисломолочний — 200 г;
  • цукор — 60 г;
  • цукор ванільний — 10 г.

Спосіб приготування:

  1. Яблука помийте, очистьте від шкірки та серцевини та наріжте кубиками. Покладіть кубики в сотейник, додайте половину цукру, перемішайте і тушкуйте 5 хвилин до м’якості.
  2. Сир збийте з рештою цукру, додайте промиті родзинки, ванільний цукор і перемішайте.
  3. Лист лаваша розгорніть, змастіть сирною масою, зверху викладіть яблука. Лаваш згорніть рулетом і викладіть на деко, застелене пергаментом, швом вниз. Випікайте в розігрітій духовці до 180 °C 15 хвилин.

Штрудель із домашнього лаваша буде ще смачнішим. Не спробуєте – не впізнаєте!