Ведмедик обіймає горішок: наймиліше печиво на світі з кількох продуктів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Не лише красиво, а й смачно
Якщо ви вже готували полуницю в шоколаді й хочете щось складніше, зверніть увагу на цей рецепт. Це наймиліше печиво на світі — тісто вирубається у формі ведмедика, а до лапок йому вкладають горішок.
Тісто на жовтках, тож воно не лише красиве, а й смачне. Рецептом поділилась "Порадниця". Вам знадобиться набір простих інгредієнтів та вирубка для печива у формі ведмедика.
Інгредієнти:
- 200 г борошна
- 100 г вершкового масла (82,5%)
- 80 г цукру
- 2 жовтки
- дрібка ваніліну
- чверть чайної ложки солі
- 30–50 г волоських горіхів
Спосіб приготування:
- Масло повинне бути розм’якшеним. Жовтки розтираємо з сіллю, цукром і ваніліном. Додаємо масло, перетираємо на однорідну масу. Всипаємо борошно частинами, кожного разу вимішуючи.
- Спершу тісто буде нагадувати великі крихти. Довго не вимішуючи, збираємо їх в кулю. Загортаємо в плівку і ставимо в холодильник на 30 хв.
- Розкочуємо тісто в пласт завтовшки 5–7 мм. Вирізаємо формочкою фігурки. Обрізки тіста збираємо і знову розкочуємо — так поки не використаємо все тісто.
- Переносимо фігурки на застелене пергаментом деко. Дерев’яною шпажкою або зубочисткою робимо отвори для "носика" і "очей". На "животики" ведмежат викладаємо горішки або їх фрагменти. Складаємо "лапки" до центру, трохи притискаємо.
- Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 17–20 хв.
Печиво на смак дуже ніжне та розсипчасте. Також ми розповідали, як готувати варення з м'яти.