Просто викладіть кабачки на пивне тісто: рецепт смачного пирога з кабачками та сиром

Читати російською
Автор

Ця страва не залишить голодною нікого!

Сезон пікніків все ще продовжується! Тому пропонуємо додати до улюблених шашликів, овочів гриль та закусок з лавашами цей чудовий пиріг з кабачками та сиром.

Літо надихає нас використання кабачків. Це найкраща начинка для пирогів, тому пропонуємо приготувати цей пиріг на тесті з додаванням пива за рецептом Shuba. Це цікава альтернатива дріжджовому або пісковому тесту, які зазвичай використовують для солоних пирогів.

Як приготувати пиріг з кабачками та сиром

Інгредієнти на 4 порції

Для тесту:

  • борошно пшеничне — 250 г;
  • маргарин — 100 г;
  • пиво — 100 мл;
  • сіль - до свого смаку.

Для начинки

  • кабачки — 1 шт.;
  • сир твердий — 200 г;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений, зелень — на смак.

Спосіб приготування:

  1. Борошно просійте, додайте|шматочки маргарину, сіль і розітріть в крихту. Влийте охолоджене пиво та замісіть еластичне тісто. Загорніть у харчову плівку і покладіть у холодильник на 2 години. Потім розкотіть тісто в пласт завтовшки 1 см, складіть утричі, знову розкотіть і охолодіть 15 хвилин. Повторіть процес 2-3 рази. Далі викладіть тісто у форму, сформуйте бортики та поколіть вилкою.
  2. Кабачок помийте, обсушіть і натріть на середній тертці, посоліть, поперчіть. Залишіть на 10 хвилин, потім відіжміть сік. Додайте в шинок яйце, тертий сир, подрібнену зелень і перемішайте. Начинку викладіть на тісто.
  3. Запікайте пиріг при 180 ° C 30 хвилин.

Подавайте теплим з улюбленим лимонадом. Смачного!