Ви навіть не здогадувалися, як це смачно: рецепт незвичайної імбирної черешні

Читать на русском
Автор
Імбирна черешня — незвичайна смакота
Імбирна черешня — незвичайна смакота. Фото konservacija.com

Таке варення підійде і до морозива, і до м’ясних страв

Сезон черешні не такий вже й довгий, тому потрібно встигнути не тільки насолодитися її чудовими ягодами, але й заготувати їх про запас, щоб мати сезонні ласощі в кулінарних засіках цілий рік.

Пропонуємо довгими зимовими вечорами насолоджуватися імбирною черешнею за рецептом "Домашних заготовок". Це солодка ягідна заготівля у пряному маринаді для домашнього затишку та святкового столу.

Як приготувати імбирне варення

Інгредієнти:

  • ягоди черешні – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • лимонна цедра — з 1 лимона;
  • корінь імбиру – 30-40 г;
  • цукор – 500 г (2,5 склянки);
  • оцет 9% — 100 мл.

Спосіб приготування:

  1. Черешню вимийте та видаліть плодоніжки. Кісточки виймати не потрібно.
  2. З кореня імбиру зніміть тонкий шар шкірки. Очищений корінь наріжте дрібними кубиками.
  3. Лимон ретельно вимийте та обшпарте окропом, витріть і зніміть з нього тонкий шар цедри. Наріжте зняту цедру тонкими смужками.
  4. Вимийте банки та стерилізуйте їх будь-яким зручним способом. Підготовлені ягоди черешні розкладіть у чисті та сухі стерильні банки.
  5. Для маринаду в каструлю налийте воду, додайте цукор та оцет. Поставте на вогонь, додайте подрібнений імбир і лимонну цедру. Доведіть вміст каструлі до кипіння та варіть 2-3 хвилини на слабкому вогні.
  6. Гарячим маринадом залийте черешню у банках, щоб він повністю покрив ягоди. Накрийте банки кришками, поставте в каструлю із щільною тканиною на дні та наповніть її водою (краще теплою) на ¾ висоти банок.
  7. Поставте каструлю на вогонь, доведіть воду до кипіння. Стерилізуйте за слабкого кипіння: банки місткістю до 500 мл – 10-15 хвилин, банки місткістю близько 1 л – 20 хвилин.
  8. Щільно закоркуйте банки або закрутіть гвинтовими кришками та переверніть догори дном до повного охолодження. Зберігайте імбирну черешню у затемненому місці, можна за кімнатної температури.

Такий імбирної черешні можна насолоджуватися як самостійним десертом, так і як доповнення до сиру або домашнього морозива. Імбирна черешня також доповнить оригінально м’ясні страви.