Для любителів гострого: лечо за цим рецептом ви будете їсти всю зиму

Читать на русском
Автор
834
Гостра закуска на кожен день
Гостра закуска на кожен день. Фото mandarynka.com.ua

Буде смачно всю зиму!

Лечо – це класична угорська страва, яку вигадали дуже давно. Його варіантів дуже багато, але сьогодні ми зупинимося на одному.

Можете бути впевнені: гостре лечо за рецептом "СОДа" з’їдять миттєво. Саме тому вам доведеться заготовити неймовірну кількість цієї страви. Лечо – це чудове доповнення до м’ясних, рибних страв та гарнірів з картоплі. Та навіть просто зі шматочком хліба буде дуже смачно.

Як приготувати гостре лечо "Дихання дракона"

Інгредієнти:

  • 1,5 кг гострого перцю;
  • 2,2 кг помідорів;
  • 150 г часнику;
  • 1 ст. л. солі;
  • 5 ст. л. цукрового піску;
  • 100 мл олії;
  • 1 десертна ложка 9% оцту (на банку об’ємом 0,5 літра);
  • базилік, кріп, кінза – по одному пучку.

Спосіб приготування:

  1. Овочі помити, за потреби почистити.
  2. Помідори розрізати на кілька частин і подрібнити — можна скористатися блендером, м’ясорубкою або соковидавлювачем.
  3. Томатну масу, що вийшла, вилити в котел або каструлю з товстим дном, поставити на плиту, довести до кипіння і варити протягом 5-7 хвилин.
  4. Нарізати гострий перець шматочками завтовшки приблизно 1,5-2 сантиметри.
  5. Зубчики часнику подрібнити будь-яким зручним способом, подрібнити свіжу зелень.
  6. Перець, сіль, цукор, олію додати в томати, дати закипіти та варити ще 10 хвилин.
  7. Після цього додати часник, зелень, розмішати, готувати ще 10-15 хвилин після закипання.
  8. Перець розкласти по стерилізованих банках, додати оцет, закрити кришками, дати настоятися 40 хвилин.

А ось стерилізувати банки можна кількома способами. Готуйтесь до зими правильно!