Стародавній рецепт медовухи: хмільний напій, який пили наші предки

Читать на русском
Автор
781
Вона виходить п’янка, смачна та солодка
Вона виходить п’янка, смачна та солодка. Фото solodok.beer

Цей рецепт еволюціонував упродовж століть

Медовуха – це особливий міцний напій, який припав до вподоби ще нашим пращурам. У кожного господаря був свій особливий рецепт. Також ми розповідали, як готувати незвичайний бузиновий квас.

Медовуху готують довго. Її секрет – у витримці: чим довше вистояний напій, тим краще. У часи Київської Русі на приготування медовухи йшло від 10 до 40 років. Її обов'язково подавали на весіллі. З плином часу первісна технологія виготовлення еволюціонувала, тож зараз це можна зробити в десятки, а то і сотні разів швидше. Способом приготування поділились на smachnonews.24tv.ua.

Інгредієнти:

  • 2 літри води;
  • 300 грамів меду;
  • 5 грамів шишок хмелю;
  • 7 грамів сухих дріжджів.

Спосіб приготування:

  • У глибокій каструлі кип'ятимо воду та додаємо мед. Проварюємо ще кілька хвилин, збираючи піну з поверхні.
  • Додаємо хміль. Одразу прибираємо з вогню і накриваємо кришкою. Коли мед охолоне до 30 – 40 градусів, розводимо в ньому дріжджі на кілька днів ставимо у тепле місце.
  • Потім переливаємо в тару з гідрозатвором і тримаємо до закінчення процесу бродіння. Про це буде свідчити зникнення піни на поверхні.
  • Напій фільтруємо, розливаємо по пляшках і перед вживанням витримуємо 2 – 3 місяці в темному прохолодному місці.

Така медовуха виходить смачною, п’янкою та солодкою. Також ми ділились цікавим рецептом бурякового квасу.